Waar op letten bij uw huurwoning

Meer informatie

Indien u op zoek gaat naar uw (eerste) huurwoning,

is het van belang om van te voren goed te bepalen naar wat voor huurwoning u op zoek bent en wat u per maand maximaal aan huur kunt en wilt betalen.

Uw inkomen en borgsom

Een belangrijk punt voordat u een woning kunt huren is uw totale inkomen. Verhuurders vereisen vaak dat de huurder minimaal drie keer de maandelijkse huur bruto verdient en zo niet, vereisen zij vaak dat iemand garant staat voor de huur. Daarnaast betaalt u naast huur de eerste maand ook vaak een borgsom van 1-2 de maandelijkse huur. Deze borgsom krijgt u, mits de huurwoning netjes achtergelaten wordt en de huur netjes is voldaan, weer terug

Contracten van o.a energie

Verder is het van belang dat u, voordat u de huurwoning gaat bewonen, alvast de benodigde contracten en verzekeringen afsluit. Soms zijn gas, water en licht inbegrepen bij de huurprijs, maar het komt ook vaak voor dat u deze zaken zelf dient te regelen. Dit staat vermeldt in uw huurcontract. Uw makelaar zal er uiteraard zorg voor dragen dat het huurcontract conform gemaakte afspraken opgesteld is en u op deze zaken wijzen.

Ook belangrijk

Wat verder voor u van belang is, is dat u op tijd uw contracten voor televisie en internet afsluit, zodat u hier beschikking over hebt op het moment dat u de woning gaat bewonen. 

Verzekeringen

Verzeke-ringen

Daarnaast is het van belang dat u van te voren al de benodigde verzekeringen afsluit, zoals de inboedelverzekering. Ook is het van belang dat u ervoor zorgt dat u zich op tijd inschrijft op uw nieuwe adres en eventueel nieuwe gemeente.

Huurtoeslag bij uw nieuwe huurwoning

Een ander punt waar op gelet dient te worden, is of u recht hebt op huurtoeslag. Of u aanspraak maakt op de huurtoeslag hangt af van de volgende zaken:

  • De huurwoning betreft een zelfstandige huurwoning (eigen badkamer, keuken, voordeur);
  • De huurprijs, je vermogen en inkomen mogen niet te hoog zijn;
  • Je bent minimaal 18 jaar of ouder.

Indien u recht heeft op huurtoeslag dient u dat door te geven aan de Belastingdienst. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de pagina over huurtoeslag van de Belastingdienst

Gratis
Advies
Gesprek

De woning controleren

Als laatste is het van belang dat u samen met uw makelaar de woning bij oplevering inspecteert om te controleren of de woning opgeleverd wordt conform de gemaakte afspraken. Soms kan het namelijk zijn dat bepaalde zaken, zoals de reparatie van een kapotte kraan, nog niet is uitgevoerd en dat de verhuurder hierop dient te worden gewezen.

Uwaankoopmakelaars

Wij zijn aangesloten bij:

4,9 ster bij google reviews

Uwaankoopmakelaars

Wij zijn aangesloten bij:

4,9 ster bij google reviews

Designed on Marss