Verhuur beleggingspand

Meer informatie

Na de aankoop van uw beleggingspand dient het pand verhuurd te worden om het gewenste rendement te behalen. 

Juiste huurprijs

Bij de verhuur van het pand dient de juiste huurprijs bepaald te worden door de woning te waarderen op basis van het puntenstelsel en referentiewoningen.

Beoogd Rendement

Daarnaast dient ook een afweging gemaakt te worden in het rendement wat u beoogd te halen en welk risico u wilt lopen dat u met leegstand te maken krijgt.

Kosten verhuur

Hoe hoger het beoogde rendement, des te hoger het risico op leegstand. Ook dient bij het bepalen van de huurprijs rekening te worden gehouden met de kosten.

Regelgeving voor de verhuurder

U dient er rekening mee te houden dat u als verhuurder aan bepaalde regelgeving moet voldoen. Zo moet je in sommige gemeenten een vergunning hebben om een pand te verhuren of moet degene aan wie je de ruimte verhuurt over een huisvestingsvergunning beschikken. Als je aan meerdere personen kamers verhuurt, dien je over een omzettingsvergunning te beschikken. 

Gratis
Advies
Gesprek

Vereniging van Eigenaren

Heeft u een appartement in een Vereniging van Eigenaren aangekocht dan kan het zijn dat u voor de verhuur van het appartement toestemming aan de Vereniging van Eigenaren dient te vragen.

Opstalverzekering

Verder dient ook uw opstalverzekeraar op de hoogte gesteld te worden van de verhuur, want hiervoor wordt niet door iedere verzekeraar toestemming verleend.

Recent aangekocht

Dr Albert Schweitzerstraat 69

Haastrecht

Burgemeester Martenssingel 49

Gouda

Roompolderstraat 27

Gouda

Uwaankoopmakelaars

Wij zijn aangesloten bij:

4,9 ster bij google reviews

Uwaankoopmakelaars

Wij zijn aangesloten bij:

4,9 ster bij google reviews

Designed on Marss