Uw (eerste) huurwoning

Meer informatie

U heeft de keuze gemaakt om te gaan huren

Op deze markt is er een groot speelveld met veel verschillende partijen. Zo zijn er meerdere soorten huurwoningen op de markt waar u terecht kunt: de sociale huurwoning en de huurwoning in vrije sector. Deze sectoren kennen verschillende eisen en huurgrenzen

Sociale huur

De sociale huur verschilt op veel vlakken van een huurwoning in de vrije sector. Sociale huur verloopt via een woningcorporaties zoals WoonFriesland of Elkien. Ook kent deze vorm van verhuur een begin huurprijs die lager ligt dan € 752,33 per maand. Door deze prijs is huurtoeslag (afhankelijk van de leeftijd) bijna altijd mogelijk. Een huurder die bij een woningcorporatie mag niet teveel verdienen, de woningen zijn namelijk vaak bedoeld voor mensen met een lager inkomen. Op deze manier blijft het speelveld hier gelijk.

Huur vrije sector

De huur in de vrije sector hoeft aan veel minder regels te voldoen. Zo is er geen maximale huurprijs en kan de verhuur zowel particulier als door een woningcorporatie verzorgd worden. Inkomensgrenzen zijn er bij de vrije sector niet. Echter leidt de vrijheid in huurprijs er vaak toe dat huurtoeslag niet mogelijk is. Dit komt omdat de huurprijs voor huurtoeslag niet hoger mag liggen dan € 752,33. Ligt de huurprijs boven dit bedrag? Dan heeft u geen recht op huurtoeslag.

Waar moet u op letten?

Als huurder dient u met veel verschillende dingen rekening te houden. Denk aan bijvoorbeeld verschillende contracten of verzekeringen, of de hoogte van uw inkomen en borgsom. Meer informatie over de belangrijke punten van het huren van een woning vindt u hier: waar op letten bij uw huurwoning

Huur bescherming

In beiden sectoren (vrije- en social huur) hebben huurders zogeheten verhuur bescherming. Dit houdt in dat de verhuurder de huur van het pand niet zomaar mag opzeggen zonder wettelijk geldige reden. Enkel de rechter kan een eind maken aan de relatie tussen u en de verhuurder.

Bij tijdelijke huur

Heeft u een huur afgesloten met een tijdelijke huur, dan heeft u minder verhuur bescherming. De verhuurder moet dan wel op tijd een herinnering sturen van de einddatum van het afgesproken contract. Dit moet 1 tot 3 maanden voor de einddatum van het huurcontract liggen en dient schriftelijk te gebeuren. 

Hier doen wij het voor

Bekijk onze google reviews.

BCNK
BCNK
08/09/2022
Zeer goed geholpen door Justin. Alles liep soepel. De communicatie was prima, zeker een aanrader!
Lai Shan Taal
Lai Shan Taal
04/08/2022
De mannen van Uwaankoopmakelaars.nl hebben ons heel goed geholpen. Na een uitgebreid voorgesprek was de zoektocht naar onze nieuwe woning snel voltooid! Binnen een maand hadden we ons paleis gevonden en meteen kunnen kopen. We zijn goed geadviseerd en door het gehele proces meegenomen. Echt een aanrader en zeker voor starters die nog geen kennis hebben van het aankopen een woning.
Marthijn Visser
Marthijn Visser
04/08/2022
Fijne aankoopmakelaars. Snel en deskundig geholpen. Ze hebben een goed netwerk in en rond Gouda, waardoor we een goede kans maakte. Uiteraard ook veel geluk gehad, maar binnen 2 weken hadden we een huis.
Michiel van Slochteren
Michiel van Slochteren
04/08/2022
Met hulp van Stephen en Justin ons droomhuis gekocht. Ze hebben ons echt ontzorgd. Vragen van ons werden snel en duidelijk beantwoord. De communicatie verliep vlot en laagdrempelig. Rondom het uitbrengen van een bod belde Stephen regelmatig met een update. Echt heel erg fijn en wij zijn zeer tevreden over de service.
tom verwaal
tom verwaal
29/07/2022
Dankzij Uwaankoopmakelaars.nl hebben mijn vriendin en ik een leuke woning aangekocht. De communicatie was goed en duidelijk en er werd snel geschakeld.
MARINA ESTETIC
MARINA ESTETIC
02/06/2022
Kelly van Rijswijk
Kelly van Rijswijk
18/05/2022
Wij hebben de samenwerking met Stephen en Justin als erg prettig ervaren. Mee met bezichtigingen, goede communicatie en heel meedenkend bij het uitbrengen van een bod. Ook nadat het bod geaccepteerd is, helpen ze met alles regelen. Bedankt voor de fijne samenwerking!
Harry van Rhijn
Harry van Rhijn
27/03/2022
Via de aankoopmakelaar in Reeuwijk heb ik een appartement in Reeuwijk kunnen kopen. De begeleiding en afronding van deze aankoop is perfect verlopen in een prima sfeer.
Laura Groenewegen
Laura Groenewegen
07/03/2022
We hebben eigenlijk heel last minute Stephen ingeschakeld voor het bezichtigen van ons huis maar zo flexibel dat hij is kon hij meteen mee! Hij had korte lijntjes met de verkopend makelaar waardoor ons bod geaccepteerd is! Onze eerste bezichtiging en dankzij Stephen meteen raak. Hij communiceert snel en hield ons erg goed op de hoogte van alles.
Gerard Nederpel
Gerard Nederpel
21/01/2022
Hele goede ervaring met uwaankoopmakelaars. Zij hebben ervoor gezorgd dat wij bezichtigingen konden doen terwijl dit voor prive personen in deze huidige markt heel erg lastig is. Ook erg tevreden over de snelheid van reageren en contact houden.

Uwaankoopmakelaars

Wij zijn aangesloten bij:

4,9 ster bij google reviews

Uwaankoopmakelaars

Wij zijn aangesloten bij:

4,9 ster bij google reviews

Designed on Marss