Notaris

Bij de afwikkeling van de aankoop van uw nieuwe woning krijgt u te maken met een notaris.

 

Meer informatie

De notaris

stelt voor u de hypotheek- en leveringsakte op. De hoogte van de kosten zijn per notaris verschillend.

Waar dient een notaris voor?

Een notaris is een onafhankelijke partij die u helpt bij het uitzoeken van verschillende zaken. Één van de taken van de notaris is het uitzoeken van de achtergrond van uw woning. Hierbij wordt ook uitgezocht of de woning daadwerkelijk verkocht mag worden en of de verkoper hier ook tot gemachtigd is.

Zekerheid bij een notaris

Bij de afwikkeling van de koop dient u op een bepaald moment een waarborgsom te storten of een bankgarantie af te sluiten. De notaris houdt uw geld vast totdat de woning daadwerkelijk op uw naam staat. Zodra dit het geval is, maakt de notaris het geld over aan de verkopende partij.

Fiscaal voordeel

De kosten die komen kijken bij het inschakelen van een notaris kunnen fiscaal worden afgetrokken. Alle kosten die bij het afsluiten van een lening, het onderhouden en verbouwen van uw woning vallen onder deze fiscale aftrekpost.

Geen extra kosten bij nieuwbouw

Koopt u een nieuwbouwwoning? Dan betaalt u geen extra notariskosten. Omdat u de woning ‘vrij op naam’ (v.o.n.) koopt, zitten de notariskosten inbegrepen bij de aankoop. Als u een bestaande woning koopt, ziet u vaak ‘kosten koper’ (k.k.) voorbij komen. Dit betekent dat u wél de notariskosten moet betalen.

Recent aangekocht

Dr Albert Schweitzerstraat 69

Haastrecht

Burgemeester Martenssingel 49

Gouda

Roompolderstraat 27

Gouda

Uwaankoopmakelaars

Wij zijn aangesloten bij:

4,9 ster bij google reviews

Uwaankoopmakelaars

Wij zijn aangesloten bij:

4,9 ster bij google reviews

Designed on Marss