Hypotheek

Een hypotheek aanvragen, is een belangrijk onderdeel van het aankoopproces.

Wij helpen u graag door het proces heen!

Meer informatie

Meer weten over individuele hypotheekvormen?  Klik dan hier

Voordat u een hypotheek kunt aanvragen, moet u bepaalde factoren in gedachten houden. Heeft u twee inkomstenbronnen? Of heeft u een hoge studieschuld? Alle factoren bepalen uiteindelijk de hoogte van de hypotheek en tegen welk rentepercentage u de hypotheek kunt afsluiten. Via Uw Aankoopmakelaars kunt u terecht bij een erkende hypotheekadviseur die u helpt met het kiezen van de juiste hypotheek die het beste bij uw situatie past.

Studieschulden

wegen mee in de hoogte van uw financiering. Sinds begin 2021 weegt een studieschuld niet meer mee met een vastgesteld percentage, maar is de wegingsfactor afhankelijk van de gemiddelde rente over de studielening over de laatste vijf jaar.

Tweeverdieners

mogen het 2e inkomen voor een groter deel meenemen. Sinds 2021 is het afsluiten van een hogere maximale hypotheek ook eenvoudiger doordat bij het berekenen van de maximale hypotheek voor tweeverdieners het laagste inkomen voor 90% wordt meegenomen in plaats van 80%.

Hypotheekrente

is nog steeds zeer laag. Nog een reden waarom u een hogere hypotheek kunt afsluiten, is vanzelfsprekend de lage rente. Dit maakt het lenen van geld zeer voordelig en een groot deel van de mensen zet de hypotheek rente dan ook voor lange tijd vast.

Aanpassing tarieven overdrachtsbelasting

Per 1 januari 2021 is de startersregeling ingesteld. Deze regeling houdt in dat kopers van 18 tot 35 jaar vanaf 1 januari 2021 eenmalig geen overdrachtsbelasting meer hoeven af te dragen bij de aankoop van hun woning. Wel moet hierbij in acht worden gehouden dat de woning niet duurder mag zijn dan €400.000. Kopers vanaf 35 betalen 2% overdrachtsbelasting en beleggers betalen 8% overdrachtsbelasting. De regeling is in het leven geroepen, om starters en doorstromers meer kansen op de woningmarkt te geven.

Gratis
Advies
Gesprek

Hypotheek met NHG goedkoper en ruimer.

Er bestaat ook de mogelijkheid om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Deze hypotheek biedt meer zekerheid indien u door bepaalde redenen de hypotheeklasten niet meer kunt betalen, waardoor de restschuld bij gedwongen verkoop mogelijk wordt kwijtgescholden. Daarnaast krijgt u middels deze hypotheek de laagste hypotheekrente, wat voor de maandelijkse lasten gunstig is.

Lees meer

Het verkrijgen van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie kost u wel 0,7% over de hypotheek, maar deze kosten zijn weer aftrekbaar voor de belastingdienst. Aan het verkrijgen van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie zijn wel wat eisen verbonden. Vanaf 1 januari 2021 is grens gesteld op €325.000, wat inhoudt dat u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie kunt afsluiten.

Hypotheekvormen

Een hypotheek is vaak van groot belang om uw droomwoning aan te kopen.

Er bestaan een aantal hypotheekvormen. Om een hypotheek af te sluiten die het best bij u past kunt u via UwAankoopmakelaars bij een erkende hypotheekadviseur terecht die u helpt bij het kiezen van de juiste hypotheek.

De meest bekende hypotheekvormen zijn de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek. De hypotheekadviseur helpt u om de juiste hypotheekvorm te kiezen die het best bij uw persoonlijke situatie past. 

Annuïteiten hypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek blijven de maandelijkse kosten gedurende de gehele looptijd van de hypotheek gelijk. Aan het begin bestaat het merendeel van dit bedrag uit rente.

Naarmate de looptijd vordert, gaat u steeds meer aflossen en neemt juist de rente af. Enkele voordelen van een annuïteitenhypotheek zijn als volgt:

  • Er is een vaste einddatum in zicht;
  • De maandelijkse kosten zijn elke maand/ periode hetzelfde;
  • Er is veel zekerheid over de kosten en de aflossing.
Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek lost u elke maand hetzelfde bedrag af. Omdat u daarom steeds minder rente betaalt, worden de maandlasten minder naarmate de hypotheek vordert. Dit betekent dat uw hypotheek lasten bij aanvang hoger zijn en gedurende de looptijd afnemen. Enkele voordelen van een lineaire hypotheek:

  • Er is een vaste einddatum in zicht;
  • De maandelijkse kosten nemen af naarmate de hypotheek vordert;
  • Net zoals bij een annuïteitenhypotheek is er veel zekerheid over de kosten.
Aflossingsvrije Hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek bent u niet verplicht om tijdens de looptijd uw schuld af te lossen. Het enige bedrag wat u maandelijks dient te betalen, is de rente over de hypotheekschuld. Als de looptijd van de hypotheek afloopt, kunt u het bedrag in één keer aflossen. U betaalt in eerste instantie dus minder per maand, maar bent wel verplicht een flink bedrag te sparen om te hypotheek aan het eind van de looptijd volledig af te kunnen lossen.

Plan een gratis advies gesprek.

Uwaankoopmakelaars

Wij zijn aangesloten bij:

4,9 ster bij google reviews

Uwaankoopmakelaars

Wij zijn aangesloten bij:

4,9 ster bij google reviews

Designed on Marss